Det Galaktiske Parti : Pirat Kopiering

 

Piratkopiering slik det arter seg fra internett portaler med torrent filer ses på som like uproblematisk som å kopiere 60 minutters kassetter for avspilling i bilen eller i kassett spilleren fra 80-tallet. CD kopiering kom i 90 årene og torrent nedlasting i 2000. Materialet er hverken straffbart å laste opp, oppbevare eller laste ned, da det ikke er et fullstendig produkt. Distribueres det ved betaling fra selger og hverken produsent eller artist er inkludert i summen, ansees det som brudd på åndsverk loven.

 

Man kan fremskynde produsentene av orginalmatrialet og legge det frem på egne nettsider, med basis i lisens på hvert produkt. Hvis man har lovlig kjøp produktet en gang, kjøper man i realiteten en lisens for å eie produktet, det kan brukes av kjøperen når man vil og hvor man vil, med hvem man vil. Hvis man for eksempel blitt frastjålet sitt eksemplar. Eller glemt det på en annen plass. Men besitter et fysisk bevis for å ha handlet produktet. Mener Det Galaktiske Parti at man rettmessig kan laste ned en kopi fra Produsentens nettside. Produsenten har rettighet til å ta betalt ekstra om det skulle komme nye format som Blu-Ray av samme produkt. Har man har kjøpt Robocop for 15 år siden har man lisens på dårligste kvalitet.

 

En fordel med Torrent er at mange produkter som ikke blir utgitt kommersielt, som gamle TV-programmer, demo-innspillinger og ikke lønnsomme produksjoner kan finnes her. Man kan i tillegg undersøke om produktet er av personlig interessant for orginalt kjøp. Portalene som er aktive forutsettes å vedkjenne innholdet og opptre moralsk av hva normale mennesker angår.