Det Galaktiske Parti : Mat og Ernæring

 

Næringsinntaket til befolkningen ansees som særdeles viktig hvis man planlegger et balansert liv. Det Galaktiske Parti prioriterer i hovedsak å stimulere til at næringsrik kost, skal favoriseres. Slik at næringsfattig mat kan avgiftbelegges. Hvis de to alternativ koster det samme å fremstille, vil staten regulere en tilrettelegging av sunn og næringsrik kost som førstevalg.

 

Slik det fremstilles i dag er befolkningen preget av fedme og ernæringssvikt, hvis man ikke bruker ekstra penger og interesse på å kjøpe helsekost eller økologiske produkter. Hva som kategoriseres som søtsaker, goderi, fast-food og relativ junk er forholdsvis lett tilgjengelig, billig og markedsledende. Vi ønsker en forandring på dette. Sunn mat skal ikke være forbeholdt den økonomisk stimulerte delen av befolkningen.

 

Innbyggerne behøver allikevel ikke å belæres om at fullkorn er sunnere enn loff, og te er sunnere enn brus. Problemet er i praksis hvor kan man kjøpe fullkornbrød til under 40 kroner. Hvor kan man kjøpe et relativt sunt og næringsrikt måltid for under 50 lappen når man vandrer gjennom byen ? Tilgjengeligheten skal økes på naturlig og næringsrik kost, på den annen side skal det legges avgift på næringsfattig mat. Problemet ligger ikke alltid hos folket men i tilgjengeligheten av fetende varer.