Det Galaktiske Parti : Kollektiv Transport

 

Det Galaktiske Parti ser for seg en fremtid med miljøvennlig kollektivtransport. Siden bykjernen foreslåes at tømmes for privat bilkjøring åpnes det for mer effektiv og helautomatisk kollektivtransport. Trikker og T-Bane som finnes i noen byer som er skinnegende behøver streng talt ikke fører. Vognene utstyres med sensorer som gjør at de kan respondere på irregulære hendelser i veibanen.

 

Da kan tilbudet være mer fleksibelt og være tilgjengelig 24 timer i døgnet. Med alt fra 12 avganger i timen i aktive morgentimer tilogmed middags tider. 8 avganger på kveldstid og 4 avganger fra midnatt til morgentimene. Hvis biler fortsatt tillates i bykjernen der de kan komplisere trafikken for robotiske sensorene til trikker foreslås det at kollektivtrafikken legges i en etage over biltrafikken.

 

Hjulgående transport som busser er klart mer praktisk i distriktene og utenfor bykjernen, da det er meget resurrskrevende å opprette skinnegående trafikk overalt. Det ønskes allikevel en økt satsing på robotiske sensorer som kan kjøre på egenhånd uten sjåfør. Da heller i saktere tempo for å sikre omgivelsene. Da kan transporten være aktiv 24 timer i døgnet og unngå problemer med subjektive avgjørelser i trafikken. Om robotiske sensorer virker forskrekkende ønsker allikevel Det Galaktiske Parti en 24 timers service med minst 1 avgang i timen til alle destinasjoner.