Det Galaktiske Parti : Islam

 

Slik Muslimene deler vår kulturarv fra de gamle tider, da de siste store religioner ble definert. Ved studier åpenbares det at Muslimene og Kristne er av samme tro og samme Gud, Allah en for alle. Slik Norrøne menn voktet portene av Miklagard, også under muslimsk styre. Viser også Norske kirker klare tegn til norrøn og kristen sammen smelting. Toraens tradisjonens kompleks er av samme grunnstamme, som ble lagt frem av Moses, som var oppfostret i Egypt men fratro det styresett. I troen om en forenet gud i alle, ble også mysterien fra elde, holdt i hermetisk forvaring.

Reisen til Mecca

Slik det Galaktiske Parti ser på saken, er det ingen religiøs konflikt.
Det foreslås at de Muslimske kanalene får opprettholde sine tradisjoner, og tillater soner for Muslimsk gjeldsfri ordninger. Vi ser for oss et samarbeid mellom Kristne og Muslimer mot ekstremister av usunne metoder, og har tro på brodelig kontakt.
DGP tillater seg å allikevel å motsette omskjæring av små, og bes de avvent til ungdommes valg. Uansett grunnlag ser vi på mennesket som ett helt, og ikke av merke.

 

Det positive med Islams arv er at den er jordnær i sin eksistens. En levende tro, i kommunikasjon med naturen. Sufism mystikk og musikk 1 - 2 - 3 - 4 - 5 . Paradokset i visdommen fra gammeldager er at det går på bekostning av nytenkning og de folk som er i live i dag. Å erkjenne at ånden, var lik i gamledager som nå, kommuniserer vi direkte med fortiden og fremtiden. Kontrasten i det skrevne ords moral og hva som faktisk kan forventes av et menneske, må rettledes med sinnsro, forstand og en fredlig tanke, i resonant kommunikasjon mellom hodet og hjertet.

 

Ord som er kjekt å kunne er :

Ki hale - Hyggelig

Hanji - Heisann

Tike, Tiko, Ap Tike, Tik Taak. - Jeg er enig

Gee - Javisst

Valekom Assalam - Velkommen

Salam - Fred i stua

Changie - Jepp

Islameli kom gee - Høflig, hei ærede.

Kesse Ho - Står til

Hor Sna - Hvordan går det siden sist.